Androidapp som pratar med SharePoint

Idag har vi kompetensdag på Bool: #booldevday. I min grupp ska vi utveckla en mobilapp för Android. Vi har hittat på ett följande case:

Case

Ett fiktivt företag Takana är oberoende bostadsinspektörer. De inspekterar bostäder när någon flyttar ut… Varje inspektion är kopplad till en bostadsadress. Den stämplas med dagens datum och inloggade användaren (från Azure AD).  En inspektion innehåller en bedömning (kommentar) och kan innehålla anmärkningar. Varje anmärkning har en beskrivning och en bild (ej obligatoriskt). En anmärkning kräver en åtgärd. En inspektion utan anmärkningar innebär en godkänd överlämning och behöver inga åtgärder.

En inspektion godkänns av administratörer i SharePoint Online i desktop-versionen.

Takana använder SharePoint Online. Det finns en dedikerad site för inspektioner och en lista just för inspektioner och en lista för anmärkningar.

Anställda har androidtelefoner. Det är inte sällan man har inte tillgång till nätet på byggarbetsplatser. Det är ett krav att det ska fungera offline och synkroniseras när man får uppkoppling med mobilt internet.

Vårt team

Vi är passionerade med att jobba med SharePoint och SharePoint Online, men vi är nya i mobilapputveckling. Det blir skoj att testa SharePoint APIer i Androidprojekt. I mitt team ingår Dan Saedén (https://github.com/rlv-dan) och Mattias R.

Våra verktyg

Vi använder Android Studio, en Nexus 9 för att debugga och Github for Windows

Statusuppdateringar

Vi uppdaterar om status i vår grupp på Yammer och Twitter med hashtaggen #booldevday02 (vår grupp) och #booldevday (vår komptetensdag). Den här bloggposten kommer också med största sannolikhet uppdateras under dagen.

Fakta och endpoints

Vår repo på Github ligger under https://github.com/mirontoli/andpoint

SharePoint Online-instansen är under https://takana14.sharepoint.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *